Crear un negoci desde zero

Crear un negoci des de zero no és senzill ni molt menys, però hi ha una qüestió imprescindible si vols començar bé.

És corrent sentir gent parlar sobre “vull crear el meu negoci” però de seguida es perden amb els: però necessitaria un local, condicionar-lo, contractar algú que em faci el logo i buscar un gestor, contractar qui em faci la web, comprar una furgoneta… I acaben amb un “Uff, si tingués diners…”

Si tinguessis diners ja els hauries perdut tots.

Abans de tot això i fer volar coloms, has de tenir clients, després ja correràs si cal a buscar un gestor, que segurament és el més important. Primer s’ha de saber si el producte/servei té un public i per tan té un comprador.

Una bona impressió i a vendre, encara que a darrera tot s’aguanti amb pinces, els inicis són complicats i cal tenir un “roc a la faixa” per quan ens faci falta de veritat, no per gastar-lo en quelcom innecessari.

Al fer la primera venda formal, es quan realment es pot iniciar “l’empresa”, pot anar més bé o més malament, això el temps ho dirà.

De fet en el món empresarial tot és més normal del que sembla, tot i que sovint espanta quan sentim a parlar de plans d’empresa, informes de competència, anàlisis de mercat, etc.

Si vols obrir una fleca només has de mirar si hi ha competència al teu barri, mirar quins preus hi ha al mercat, i per començar anar a vendre a domicili i/o col·laborar amb la fruiteria i a corre.

La part més important sempre és tenir clients, sense clients no hi ha negoci.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s