Ja són varies les converses, articles i opinions sobre la intel·ligència artificial i els robots. Totes elles comencen amb lloances cap a aquestes novetats tecnològiques que ja tenim, i més que en tindrem, entre nosaltres. Començant per el robot de neteja, fins a assistents personals o els cotxes sense conductor i com no els robots en el món de la industria.

Sigui com sigui les lloances inicials es transformen en desconfiança en el moment que es parla de la substitució de les persones per màquines.

Articles com el de “Els robots deixaran sense feina els humans?” o “Viure sense treballar” també aborden el tema d’una societat on les màquines fan la majoria de les coses.

La substitució del “ninot de carn” serà segura.

És evident que molts llocs de feina “perillen” però són feines que cada cop tindran menys demanda. De la mateixa manera que els ferradors de cavalls tenien molta feina quan no existien els cotxes; segur que molts es van quedar sense feina quan els cotxes van sortir al mercat, però amb ells van aparèixer els tallers mecànics oferint una feina adequada al moment.

Igualment les novetats tecnològiques s’han d’afrontar com una oportunitat que ens portaran: nous reptes, nous oficis, nous negocis…

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s